René vertelt: Van ICT naar rijbewijs CE!


Na ongeveer 25 jaar in de ICT te hebben gewerkt, vroeg ik mezelf af of ik dit nog eens 20 jaar zou willen doen.
Met de huidige ontwikkelingen in de ICT was ik het plezier in mijn werk kwijt geraakt. Vervolgens ben ik gaan nadenken over
wat ik dan wel zou willen, maar die vraag was eigenlijk al een paar jaar eerder beantwoord.
 Het plezier wat ik uit autorijden
haal is voor mij enorm en dit zou ik ook graag beroepsmatig willen doen.


Lees meer ...


Sinds februari 2019 werk ik bij Braas in Obdam als chauffeuse. In 2018 had ik de mogelijkheid om mijn rijbewijzen te halen en mijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Binnen 1,5 jaar heb ik alle volledige papieren gehaald. C, CE, en D.

Na het behalen van mijn CE rijbewijs werd mij aangeraden om een baan als chauffeuse te zoeken om meer ervaring op te doen en het onderhouden van het rijden op de vrachtwagen. Ik was op zoek naar een baan die ik naast mijn werk van ons eigen tuinders/bollen bedrijf en seizoen werk (tulpen broeierij en het snijden/bossen van pioenen) kon gaan doen. Flexibel dus!

Lees meer ... 

Rinus vertelt: Teamleider magazijn/inpak 

Mijn naam is Catharinus (Rinus) en ik werk sinds juni 2019 bij Braas. Na 28 jaar gewerkt te hebben bij Zuurbier Rozenkwekerijen in Heerhugowaard als manager rozenverwerking in moest ik op zoek naar een nieuwe functie. Door een ski-ongeluk heb ik nu mijn derde knieprothese. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan moest ik dus rekening houden met een functie die mijn knie ook aan kan. 

Uiteindelijk ben ik in dienst gekomen als teamleider magazijn / inpak. Deze functie heb ik met beide handen aangepakt en ik ben Braas dan ook dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Na 7 maanden heb ik zelfs al een vast contract gekregen! 

Lees meer ...