Mileen vertelt: Flexibel werken tussen vers brood én verse bloemen!


Mijn naam is Mileen. Sinds februari 2019 werk ik bij Braas in Obdam als chauffeuse. In 2018 had ik de mogelijkheid om mijn rijbewijzen te halen en mijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Binnen 1,5 jaar heb ik alle volledige papieren gehaald. C, CE, en D.

Na het behalen van mijn CE bewijs werd mij aangeraden om een baan als chauffeuse te zoeken om meer ervaring op te doen en het onderhouden van het rijden op de vrachtwagen. Ik was op zoek naar een baan die ik naast mijn werk van ons eigen tuinders/bollenbedrijf en seizoen werk (tulpenbroeierij en het snijden/bossen van pioenen) kon gaan doen. Flexibel dus! Ik kwam een vacature bij Braas tegen voor CE chauffeur voor de zondag en dacht dit valt goed te combineren met mijn werk. Met de hulp en motivatie van mijn kinderen heb ik op een zondagmiddag mijn CV en sollicitatie brief gemaakt en verzonden.

Toen ging het allemaal heel snel. Ik werd die zelfde week gebeld om op gesprek te komen. Omdat ik nog niet veel ervaring had boden ze mij een baan als bakwagen chauffeur op zaterdag. Dit heb ik aangenomen, omdat ik heel blij was dat ze mij de mogelijkheid wilde bieden mij meer ervaring op te laten doen.

Ik rijd nu inmiddels vast 1 dag in de week op de trailer. De drukke seizoenen bij Braas vallen net buiten mijn eigen seizoenen. Als ik meer tijd heb om te rijden geef ik dit op tijd door aan de transportmanager en roostert hij mij extra in. Ik hoop in de toekomst steeds meer vaste dagen te kunnen gaan rijden, omdat de tuinbouw fysiek best zwaar werk is en ik het rijden op z’n grote wagen prachtig vind.

Het flexibel werken voelt prettig en geeft een goed gevoel dat je je nuttig kunt maken voor een groeiend en druk familiebedrijf. 

Mileen