Rene vertelt: Carrièreswitch van ICT naar trailerchauffeur


Na ongeveer 25 jaar in de ICT te hebben gewerkt, vroeg ik mezelf af of ik dit nog eens 20 jaar zou willen doen. Met de huidige ontwikkelingen in de ICT was ik het plezier in mijn werk kwijt geraakt. Vervolgens ben ik gaan nadenken over wat ik dan wel zou willen, maar die vraag was eigenlijk al een paar jaar eerder beantwoord. Het plezier wat ik uit autorijden haal is voor mij enorm en dit zou ik ook graag beroepsmatig willen doen. Ik had ooit al mijn rijbewijs voor de vrachtwagen (zonder aanhanger) gehaald en om beroepsmatig te kunnen rijden had ik dan alleen Code 95 nodig en een medische keuring.

In overleg met mijn vrouw heb ik toen mijn baan opgezegd en ben meteen aan de slag gegaan om de benodigde papieren te halen. Vervolgens heb ik me aangemeld bij een detacheringsbureau en deze bracht mij in contact met Braas Brood- en Banketbakkerij in Obdam. Hier werd ik met open armen ontvangen en dit gaf mij een goed gevoel. Als eerste ben ik een week met een collega mee geweest om alles te leren...  Je moet natuurlijk weten bij welke adressen je moet zijn. Ik heb die week erg veel indrukken opgedaan en heel veel moeten leren.

Na deze week vonden ze dat ik voldoende wist wat ik moest doen en vervolgens ben ik alleen gaan rijden. In het begin vond ik het nog wel erg vermoeiend omdat je overal op moet letten, maar ik zou niet meer terug willen. Het 's nachts rijden vind ik ook erg leuk, je hebt wel een ander ritme dan je misschien gewend bent maar dat heeft ook weer z'n voordelen. Na een aantal maanden werd ik door Braas benaderd of ik eventueel mijn CE rijbewijs (met aanhanger) zou willen halen zodat ik ook breder inzetbaar zou zijn. Hier hoefde ik niet over na te denken en heb meteen ja gezegd. Braas heeft toen aangegeven dit voor mij te willen betalen en hier heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.

Inmiddels heb ik mijn CE rijbewijs gehaald, en ben ik in dienst bij Braas en ik moet zeggen dat ik dit helemaal geweldig vind. Het werken bij Braas geeft mij veel voldoening, het is een echt familiebedrijf en daar voel ik me thuis. Daarbij komt dat je zorgt dat er elke dag brood op de plank komt voor heel veel mensen en dat geeft me het gevoel dat ik nuttig bezig ben.

Rene